Побудована за допомогою ЕКО-кредиту від УКРГАЗБАНКУ Трифонівська СЕС вже генерує «зелену» електроенергію

Профінансована УКРГАЗБАНКОМ на 7,1 млн євро сонячна електростанція у селі Трифонівка розпочала генерувати екологічно чисту електроенергію для жителів Херсонської області.

Сонячна електростанція потужністю 10 МВт щорічно буде генерувати 11-12 млн кВт*год «зеленої» електроенергії, чого достатньо для енергозабезпечення 15 сіл Великоолександрівського району.

Крім того, завдяки роботі Трифонівської СЕС викиди СО2 в атмосферу скоротяться на 12 тисяч тонн на рік за рахунок зниження завантаження підприємств традиційної генерації.

Будівництво СЕС було здійснено у рекордні терміни – роботи на сонячній станції розпочалися у березні і були завершені в другій половині липня 2017 року. Нова СЕС складається з 37 тисяч сонячних панелей і займає площу 30,6 га. Цю ділянку обрали тому, що вона має один з найвищих рівнів опромінення земної поверхні сонячними променями у країні.

Як основне обладнання використані сонячні панелі виробництва компанії JA Solar, яка входить  у п'ятірку лідерів з виробництва панелей в світі за рейтингом Tier 1 від Bloomberg. Решту обладнання, крім панелей та інверторів, вироблено в Україні. Алюмінієві конструкції роблять в Броварах, підстанції збору потужності у Хмельницькому, центральна підстанція – з Запоріжжя, кабельні лінії – одеські, а програмне забезпечення створюють у Миколаєві.

27.09.2017