Підприємці Києва отримають 99% компенсації за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Нещодавно разом з Департаментом промисловості та розвитку підприємництва КМДА ми підписали договір про співпрацю, завдяки чому столичні підприємці отримають суттєву компенсацію відсотків за кредитами від Укргазбанку.  Це, безумовно,  сприятиме розвитку підприємництва, створенню нових робочих місць, поповненню бюджету міста і покращенню життя жителів столиці.

З вересня розмір компенсації від міста складає 99% від сплачених позичальником відсотків за програмою «5-7-9%». У жовтні таку компенсацію вже отримали 13 клієнтів.

Хто може отримати таку підтримку? Компенсацію можуть отримати суб’єкти господарювання – резиденти України, що зареєстровані в у столиці, виробничі потужності яких розміщені повністю або частково на території міста Києва або Київської області та які підпадають під визначення суб’єктів малого або середнього підприємництва згідно з положеннями Господарського кодексу України, а саме:

• суб’єкти малого підприємництва – фізичні особи, зареєстровані в установленому законом порядку як фізичні особи – підприємці, або юридичні особи - суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у яких середня кількість працівників за звітний період (календарний рік) не перевищує 50 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності не перевищує суму, еквівалентну 10 мільйонам євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України;
  • суб’єкти середнього підприємства – фізичні особи, зареєстровані в установленому законом порядку як фізичні особи – підприємці, або юридичні особи – суб’єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми та форми власності, у яких середня кількість працівників за звітний період (календарний рік) становить від 50 до 250 осіб та річний дохід від будь-якої діяльності становить суму від 10 до 50 мільйонів євро, визначену за середньорічним курсом Національного банку України.

Важливо, що кредити надаються виключно в національній валюті. Сума кредиту наданого одному позичальнику не може перевищувати 80 % вартості об’єкту кредитування, а частка власної участі позичальника у фінансуванні об’єкту кредитування – не менше 20 %.

Для отримання консультації та подальшої участі у програмі, будь ласка, звертайтеся до будь-якого відділення УКРГАЗБАНКУ в Києві.

19.10.2020