Укргазбанк став андеррайтером "Нашої Ряби"

Укргазбанк став менеджером із випуску та розміщення облігацій ЗАТ "Дружба народів Нова"

07.05.2003р. в приміщенні УМВБ відбулася презентація першого облігаційного займа ЗАТ «Дружба народів Нова» – однієї з найкрупніших птахофабрик України, яка входить до групи підприємств АТЗТ «Миронівський хлібопродукт». ЗАТ «Дружба народів Нова» спеціалізується на виробництві охолодженого м'яса курчат-бройлерів і реализує свою продукцію на українському ринку під популярною торговельною маркою «Наша ряба». Менеджером із випуску та розміщення облігацій виступає ВАТ АБ «Укргазбанк».
 ЗАТ «Дружба народів Нова» випускає 25 000 облігацій номіналом 1000,00 грн. на загальну суму 25 млн.грн. з терміном обігу один рік. Заявлена дохідність по облігаціях – 18% річних із щоквартальною виплатою купона.
 Первічне розміщення облігаций проводитиметься ВАТ АБ "Укргазбанк" з 14 по 30 травня цього року.
  Метою залучення фінансових ресурсів від продажу облігацій є завершення будівництва 12 нових майданчиків з одночасною посадкою 182 000 голів курчат на одній бригаді.
  З січня 2003 року на ЗАТ «Дружба народів Нова» почалася реалізація інвестиційного проекту із розширення виробничого комплекса, в ході якого заплановано будівництво 12 нових виробничих майданчиків (загальною площею 160 000 м2) та реконструкція забійного цеху.
  Реалізація даного проекта дозволить збільшити загальний обсяг вирощування курчат-бройлерів, а також надасть можливість ефективно використовувати наявне у ЗАТ «Дружба народів Нова» обладнання по забою та переробці м'яса птиці, що  сприятиме зменьшенню собівартості одиниці продукції.
 ЗАТ «Дружба народів Нова» зареєстровано 7 травня 2001 р.
  Спільні виробничі потужності ЗАТ «Дружба народів Нова» дозволяють інкубувати понад 40 млн. шт. яєць на рік, при цьому показники виводу курчатт складають 80-84%, що відповідає найкращим світовим показникам. У 120 пташниках, які належать птахофабриці та розміщені на 11 майданчиках, здійснюються 6,4 турів вирощування бройлерів на рік. Показник одночасної посадки складає 2 400 тис. голів. Забій та переробка птиці відбувається на сучасній автоматичній лінії голандської фірми MEYN, виробничістю 6000 голів за годину. Забій курчат відбувається на 42 день при живій вазі 2350 г.
  У 2002 г. виробництво м'яса птиці на ЗАТ «Дружба народів Нова» досягло 19,4 тис. тон, що склало 14,2% від валового обсягу м'яса птиці,  виробленого всіма підприємствами в Україні. За темпами росту в 2002 р. птахофабрика ЗАТ «Дружба народів Нова» увійшла до числа лідерів галузі, зростання обсягів виробництва у 2002 році по відношенню до 2001 року склало 6,5 рази, що суттєво вище за середньогалузеві показники. Чистий прибуток підприємства за 2002 рік перевищів 24 млн.грн.
  Група підприємств АТЗТ «Миронівський хлібопродукт», до складу якого входить ЗАТ «Дружба народів Нова», на сьогодні є найбільшим національним виробником м'яса курчат – бройлерів. За підсумками 2002 року обсяг виробництва м'яса птиці підприємствами групи перевищів 51 тис. тон, що склало більше 38% від загального обсягу виробленого українськими птахофабриками. При цьому зростання обсягів виробництва АТЗТ «Миронівський хлібопродукт» у 2002 році перевищило показник 2001 року на 200%.

Інвестиційний меморандум

Інформація про випуск облігацій