"Укргазбанк" нараховує на пенсійну картку 18 відсотків річних

Пенсійні рахунки схожі на універсальні вклади. Відсоткова ставка за депозитами висока, а гроші можна забрати будь-коли. Банк обирають насамперед за якість обслуговування і близьке розташування.

Багато українських фінансових установ змагається за право співпрацювати з Пенсійним фондом. Пенсіонерів приваблюють різними способами. Одні пропонують узяти участь у безпрограшних акціях. Інші - обіцяють додаткові відсотки та бонуси. Більшість банків пенсіонерам нараховує за розміщення депозиту додаткові 0,5-1% річних.

- 30 тисяч пенсіонерів, які довірилися "Укргазбанку", передусім звертають увагу на своєчасність перерахунку грошей, наявність широкої мережі банкоматів, поважне ставлення персоналу, - запевняє заступник керівника центру корпоративних зв'язків "Укргазбанку" Євген Молчанський, 34 роки. - Наш банк пропонує хорошу відсоткову ставку на залишок карткового рахунка. Власник картки отримує також винагороду від суми, витраченої у торговельній мережі або аптеці.

Кошти надходять на картку автоматично, без затримок. Обслуговування та зняття готівки безкоштовне. Пенсію можна одержати у банкоматі без черг, вихідних та обідніх перерв. Або ж у відділенні банку. На залишок коштів на рахунку банк щомісяця нараховує 18% річних.

Пенсіонер може оформити картку в будь-якому відділенні "Укргазбанку". Там треба написати заяву про переведення пенсійного рахунку. До фінустанови подають також копії паспорта, ідентифікаційного коду та пенсійного посвідчення.

Готівку видають 620 банкоматів "Укргазбанку". Вони є у кожному місті країни. Крім цього, пенсію можна отримати у 4,6 тис. банкоматів банків-партнерів. Зокрема, "Укрсоцбанку", "Правекс-банку" та ін. За знімання грошей через їхні апарати комісія не нараховується.

Із 2001 року понині "Укргазбанк" є уповноваженим банком Пенсійного фонду й Міністерства праці та соцполітики України щодо виплат пенсій і грошової допомоги.

Андрій МАРЧЕНКО

Gazeta.ua