До уваги акціонерів АБ «Укргазбанк» та інших зацікавлених осіб

Публічне акціонерне товариство акціонерний банк «Укргазбанк» (код за ЄДРПОУ 23697280) повідомляє про збільшення статутного капіталу банку за рахунок додаткових внесків шляхом закритого (приватного) розміщення простих іменних акцій.


Збільшення статутного капіталу Публічного акціонерного товариства акціонерного банку «Укргазбанк» (далі – АБ «Укргазбанк») здійснюється у відповідності до вимог Закону України від 31.10.2008 р. №639-VI «Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України», Порядку участі держави у капіталізації банків, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України  від 04.11.2008 р. № 960 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2009 р. № 429), постанови Кабінету Міністрів України від 10.06.2009 р. № 567 «Про капіталізацію Відкритого акціонерного товариства акціонерного банку «Укргазбанк», Спеціального порядку здійснення заходів щодо фінансового оздоровлення банків, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 01.12.2008 р. № 405 (у редакції постанови Правління НБУ від 16.04.2009 р. № 225).

1. Найменування та місцезнаходження банку, номер телефону, факсу
Публічне акціонерне товариство акціонерний банк «Укргазбанк»
Місцезнаходження: 03087, м. Київ, вул. Єреванська, 1
Поштова адреса: 01004, м. Київ, вул. Червоноармійська, 39

2. Розмір статутного капіталу – 700 000 000,00 гривень.

3. Рішення про збільшення статутного капіталу прийняте Тимчасовим адміністратором АБ «Укргазбанк» 12.06.2009 р. (наказ №242), який діє на підставі постанови Правління Національного банку України від 09.06.2009 р. № 336 «Про призначення тимчасової адміністрації у Відкритому акціонерному товаристві акціонерному банку «Укргазбанк» та у відповідності до статті 78 Закону України «Про банки і банківську діяльність», пункту 8 Порядку участі держави у капіталізації банків, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 04.11.2008 р. № 960 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2009 р. № 429), постанови Кабінету Міністрів України від 10.06.2009 р. № 567.

4. До закритого (приватного) розміщення пропонується 3 100 000 000 (три мільярди сто мільйонів) акцій іменних простих. Привілейовані акції не розміщуються.

Загальна номінальна вартість акцій, які пропонуються для закритого (приватного) розміщення: 3 100 000 000,00 (три мільярди сто мільйонів) гривень.

Номінальна вартість акцій – 1,00 грн. (одна грн. 00 коп.)

Форма існування акцій: документарна.

5. Закрите (приватне) розміщення здійснюється у два етапи.

Дата початку та закінчення проведення першого етапу закритого (приватного) розміщення акцій: з 22 червня 2009 року по 24 червня 2009 року включно.

Дата початку та закінчення проведення другого етапу закритого (приватного) розміщення акцій: з 25 червня 2009 року по 31 липня 2009 року включно.

6. Строк і порядок реалізації акціонерами свого переважного права на придбання акцій, що пропонуються до розміщення.

 На першому етапі закритого (приватного) розміщення (з 22 червня 2009 року по 24 червня 2009 року включно) реалізується переважне право акціонерів на придбання акцій, що розміщуються додатково, у кількості, пропорційній їх частці у статутному капіталі АБ «Укргазбанк»на дату початку закритого (приватного) розміщення акцій.

7. Опис порядку розміщення акцій та їх оплати

 Закрите (приватне) розміщення акцій може здійснюватись після реєстрації Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку випуску акцій

 Закрите (приватне) розміщення акцій здійснюється в два етапи шляхом подання заяв зацікавленими в придбанні акцій особами та укладення договорів між ними і Банком та здійснення оплати за акції.

 Закрите (приватне) розміщення проводиться за адресою: 01004, м. Київ, вул. Червоноармійська, 39.

 На першому етапі закритого (приватного) розміщення реалізується переважне право акціонерів на придбання акцій, що розміщуються додатково, у кількості, пропорційній їх частці у статутному капіталі Банку на дату початку закритого (приватного) розміщення акцій. Заяви, що надійшли до початку другого етапу закритого (приватного) розміщення від акціонерів, які вже реалізували своє переважне право на першому етапі закритого (приватного) розміщення, не розглядаються і не вважаються чинними для участі на другому етапі розміщення.

 На другому етапі закритого (приватного) розміщення реалізується право Держави в особі Міністерства фінансів України на придбання акцій в обсязі, визначеному постановою Кабінету Міністрів України № 567 від 10.06.2009 р.

 Заяви про бажання придбати акції подаються на ім’я Тимчасового адміністратора Банку у строки проведення відповідного етапу закритого (приватного) розміщення у довільній формі і мають містити: прізвище, ім’я, по батькові (повне найменування) заявника, його адресу місця проживання (місця реєстрації/місцезнаходження) поштову адресу, ідентифікаційний номер або код, кількість і номінальну вартість акцій (зазначені як цифрами, так і словами), на які має намір підписатись заявник, банківські реквізити (за наявності). Заява від фізичної особи підписується нею або її уповноваженим представником в присутності представника Банку; заява від імені юридичної особи підписується її керівником (уповноваженою ним особою) та скріплюється печаткою суб’єкта господарювання.

Усі заяви на придбання акцій приймаються централізовано канцелярією Банку. Реєстрація заяв здійснюється у день надходження. Під час реєстрації заяв їм надаються реєстраційні індекси та фіксується дата та час надходження.

 Прийняття заяв уповноваженими особами Банку проводиться з 10:00 до 16:00 за адресою: м. Київ, вул. Червоноармійська, 39. Фізичні особи, що мають намір придбати акції Банку, надають заяви особисто або через уповноважених осіб, повноваження яких визначені згідно чинного законодавства. Від юридичних осіб подання заяв здійснюють особи, уповноважені у відповідності з вимогами чинного законодавства.

Згідно з вимогами чинного законодавства України, з метою визначення наявності власних коштів, що можуть бути спрямовані на придбання акцій та підтвердження джерел їх походження, юридичні особи разом із заявою на придбання акцій надають до Банку документи й відомості щодо свого фінансового стану, передбачені нормативно-правовими актами Національного банку України (зокрема, Положенням про порядок створення і державної реєстрації банків, закриття їх філій, представництв, відділень, затвердженим постановою Правління Національного банку України від 31.08.2001 р. № 375 – далі Положення), які необхідні для з'ясування джерел походження коштів, що спрямовуються на придбання акцій Банку, а саме:

1) фінансову звітність за формами, визначеними підпунктом «й» пункту 3.1 Положення, засвідчену підписами керівника і головного бухгалтера (за наявності посади) та скріплену відбитком печатки покупця:

- за один останній звітний період (квартал) та на перше число місяця, у якому має бути здійснена оплата акцій Банку, що розміщуються відповідно до умов цього Проспекту емісії акцій, та/або

- на перше число місяця, у якому було сплачено за акції на вторинному ринку, та за звітний період (квартал), що передував місяцю, у якому було сплачено за акції на вторинному ринку (у разі якщо здійснювалась оплата за акції на вторинному ринку).

Юридична особа-нерезидент України, яка має намір придбати акції під час закритого (приватного) розміщення, або сплатила за акції Банку на вторинному ринку, має надати фінансову звітність за останній повний фінансовий (звітній) рік та висновок іноземної аудиторської організації:

- про фінансовий стан юридичної особи-нерезидента України на кінець останнього повного фінансового (звітного) року та

- про можливість здійснення заявленого внеску до статутного капіталу Банку за рахунок власного капіталу;

2) якщо акціонери також придбавали акції Банку на вторинному ринку на підставі цивільно-правових договорів, то додатково подаються нотаріально засвідчені копії відповідних цивільно-правових договорів, разом із належним чином засвідченими копіями платіжних документів, що підтверджують оплату за цими договорами;

3) висновки аудиторських фірм (аудиторів), що складені за вимогами, передбаченими підпунктом "і" пункту 3.1 Положення – щодо акціонерів Банку-юридичних осіб, які мають намір придбати акції під час закритого (приватного) розміщення або придбали акції Банку на вторинному ринку в розмірі, що перевищує 300 тис. грн. (або у вільно конвертованій валюті, еквівалент якої за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим Національним банком України на дату прийняття рішення про збільшення статутного капіталу Банку або на дату укладення угоди про придбання акцій Банку на вторинному ринку, дорівнює чи перевищує суму 300 тис. грн., - якщо ця юридична особа є нерезидентом України). Разом з аудиторським висновком подаються: нотаріально засвідчена копія свідоцтва про внесення аудиторської фірми (аудитора), що склала висновок, до «Реєстру аудиторських фірм та аудиторів, які одноособово надають аудиторські послуги», та нотаріально засвідчена копія сертифікату аудитора, який підписав висновок.

Юридична особа-нерезидент України надає засвідчену в установленому порядку за місцем видачі копію висновку іноземної аудиторської організації про фінансовий стан юридичної особи-нерезидента України на кінець останнього повного фінансового (звітного) року та про можливість здійснення заявленого внеску до статутного капіталу Банку за рахунок власних коштів (власного капіталу). Зазначений висновок має бути підтверджений українською аудиторською організацією;

 4) копії установчих документів акціонерів Банку та копію свідоцтва про державну реєстрацію, засвідчені нотаріально;

 5) копію ліцензії Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку на здійснення діяльності зберігача або торговця цінними паперами (якщо вони здійснюють таку діяльність), засвідчену нотаріально;

   6) нотаріально засвідчені копії установчих документів власників (акціонерів, учасників) істотної участі в нового акціонера, який матиме істотну участь у Банку, а також їх фінансову звітність за останні чотири звітних періоди (квартали) та висновки аудиторських фірм (аудиторів) про підтвердження їх звітності за останній звітний період (квартал).

Фізичні особи-акціонери Банку (резиденти України), які мають намір придбати акції під час закритого (приватного) розміщення або придбали акції Банку на вторинному ринку в розмірі, що становить або перевищує 80 тис. грн. (з урахуванням вже існуючої кількості раніше придбаних акцій) подають довідки Державної податкової адміністрації України про доходи за останній звітний період (рік), а у разі придбання акцій в менших розмірах - довідки про одержані за місцем основної роботи доходи, засвідчені підписами керівника та головного бухгалтера або інші документи, що підтверджують отримання доходу.

Фізичні особи-іноземці, які мають намір придбати акції під час закритого (приватного) розміщення або придбали акції Банку на вторинному ринку в розмірі, що становить або перевищує 80 тис. грн. (з урахуванням вже існуючої кількості раніше придбаних акцій) (або суму у вільно конвертованій іноземній валюті, еквівалент якої за офіційним курсом гривні до іноземних валют, установленим Національним банком України на дату прийняття рішення про збільшення статутного капіталу Банку або на дату укладення договору купівлі-продажу акцій Банку на вторинному ринку, дорівнює або перевищує 80 тис. грн.), подають довідки Державної податкової адміністрації України про доходи за останній звітний період (рік), або довідку компетентного органу країни реєстрації (проживання) іноземця про його доходи за останній звітний період (рік), або довідку банку, у якому закрито рахунок, про наявність на його рахунку коштів на дату їх перерахування.

Всі документи, що стосуються юридичної особи-нерезидента України або фізичної особи-іноземця, мають подаватися мовою оригіналу з перекладом на українську мову, засвідченим нотаріально. Копії документів мають бути засвідчені нотаріально за місцем їх видачі. Документи мають бути легалізовані в консульських установах України, якщо інше не передбачено міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

 Банк може відмовити в укладенні договору купівлі-продажу акцій у разі неподання заявником вищезгаданих документів та у разі нестачі у осіб, які мають намір придбати акції банку, власних коштів (власного капіталу) (розрахованих згідно з додатком 1 до Положення про порядок створення і державної реєстрації банків, закриття їх філій, представництв, відділень, затвердженого Постановою Правління НБУ від 31.08.2001 р. № 375) для здійснення внесків до статутного капіталу АБ «Укргазбанк».

Заявники-акціонери у разі зміни їх реквізитів, що містяться в системі реєстру Банку, додають до заяви заповнену анкету фізичної чи юридичної особи.

 При цьому договір купівлі-продажу акцій вважається укладеним, якщо він складений у вигляді єдиного письмового документу за формою, встановленою Банком у відповідності до вимог чинного законодавства, та підписаний Банком і особою, яка придбає акції.
 Юридичні та фізичні особи, які мають намір придбати істотну участь у банку або збільшити її таким чином, що такі особи будуть прямо чи опосередковано володіти або контролювати 10, 25, 50 та 75 відсотків статутного капіталу банку чи права голосу придбаних акцій (паїв, часток) в органах управління банку, зобов’язані попередньо отримати письмовий дозвіл Національного банку України.

 Не пізніше настання строку закінчення відповідного етапу закритого (приватного) розміщення (першого або другого) особи, що придбали акції, мають сплатити повну вартість цих акцій.

У разі невиконання акціонером умов договору купівлі-продажу акцій, укладеного з ним під час першого етапу закритого (приватного) розміщення, щодо оплати вартості акцій, вважається розміщеною тільки та кількість акцій, вартість яких фактично сплачена акціонером у строк, встановлений договором купівлі-продажу акцій (при цьому, якщо фактично сплачена сума коштів не відповідає цілому числу штук акцій за ціною за одну акцію, встановленою договором купівлі-продажу, округлення здійснюється в меншу сторону, надлишок перерахованих коштів повертається заявнику). Кількість акцій, що не сплачена у відповідності до умов договору купівлі-продажу акцій, підлягає закритому (приватному) розміщенню на другому етапі.

 Оплата за договорами купівлі-продажу акцій здійснюється:

  1) акціонерами Банку – грошовими коштами в національній валюті. Оплата здійснюється на рахунок Банку №363051, АБ «Укргазбанк», м. Київ, МФО 320478. Кореспондентський рахунок АБ «Укргазбанк» № 32008186401 в Головному управлінні Національного банку України по м. Києву і Київській обл., МФО 321024.

  2) Міністерством фінансів України – шляхом обміну на облігації внутрішньої державної позики (ОВДП). Обмін ОВДП на акції здійснюється за номінальною вартістю як ОВДП, так і акцій. ОВДП підлягають зарахуванню на рахунок № 001158 у АБ «Укргазбанк», код МДО 300996.

 АБ «Укргазбанк» забезпечує виготовлення бланків сертифікатів акцій та їх видачі акціонерам за умови повної оплати ними придбаних акцій.

 Дата початку та закінчення проведення першого етапу закритого (приватного) розміщення акцій: з 22 червня 2009 року по 24 червня 2009 року включно. 

Дата початку та закінчення проведення другого етапу закритого (приватного) розміщення акцій: з 25 червня 2009 року по 31 липня 2009 року включно.

 Результати та звіт про результати закритого (приватного) розміщення акцій Банку затверджуються Тимчасовим адміністратором Банку.

Запланований курс продажу акцій: акції розміщуються за номінальною вартістю – 1,00 грн. за одну акцію.

8. Згідно з рішенням Тимчасового адміністратора АБ «Укргазбанк» від 12.06.2009 р. (наказ №242), на Тимчасового адміністратора покладені повноваження щодо:

- затвердження результатів закритого (приватного) розміщення акцій та звіту про результати закритого (приватного) розміщення акцій

- прийняття рішення про дострокове закінчення закритого (приватного) розміщення акцій (у разі, якщо запланований обсяг акцій буде розміщено достроково та повністю оплачено);

- опублікування в офіційному друкованому виданні Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку повідомлення для всіх акціонерів та держави в особі Міністерства фінансів України про прийняті рішення щодо закритого (приватного) розміщення акцій;

- забезпечення реалізації акціонерами свого переважного права на придбання акцій, відповідно до яких прийнято рішення про розміщення;

- вчинення інших дій щодо закритого (приватного) розміщення акцій.

18.06.2009

Ми використовуемо cookie-файли на нашому сайті, для надання більш комфортного сервісу.
Банк використовує файли cookie, щоб забезпечити коректне функціонування сторінок сайту, поліпшити взаємодію з користувачем і пропонувати вам більш клієнтоорієнтовану рекламу. Ознайомтесь з Порядком та процедурою захисту персональних даних для отримання додаткової інформації стосовно файлів cookie. Натискаючи на кнопку «ОК», ви підтверджуєте ознайомлення з Порядком та процедурою захисту персональних даних.
Мы используем cookies на этом сайте, для предоставления более комфортного сервиса.
Банк использует файлы cookie, чтобы обеспечить корректное функционирование страниц сайта, улучшить взаимодействие с пользователем и предлагать вам более клиентоориентированную рекламу. Ознакомьтесь с Порядком и процедурой защиты персональных данных для получения дополнительной информации касательно файлов cookie. Нажимая на кнопку «ОК», вы подтверждаете ознакомление с Порядком и процедурой защиты персональных данных.
We use cookies on this site to provide you with the best experience.
Bank uses cookies to ensure the correct functioning of the website pages, to improve interaction with the user and to offer you more customer-oriented advertising. Please review the Privacy Policy for more information about cookies. By clicking the "OK" button, you confirm that you have read the Privacy Policy.