Власникам депозитної картки "Про запас" Укргазбанк нараховує 23 відсотки річних

Своїм клієнтам "Укргазбанк" пропонує нову послугу - депозитну картку "Про запас". Вона поєднує переваги поточного карткового рахунка й депозитної програми.

- Аби скористатися карткою "Про запас", достатньо відкрити звичайний рахунок. Поповнювати або знімати кошти з неї можна у будь-який час, - розповідає Євген Молчанський, 34 роки, керівник прес-служби фінустанови.

Отримати гроші можна в будь-якому із 460 банкоматів "Укргазбанку" або 4,6 тис. банкоматів банків-партнерів. Серед них - "Укрсоцбанк" та "Правекс- банк". Поповнювати рахунок можна через касу відділення фінустанови або ж у нових банкоматах системи "кеш ін". Жодних обмежень щодо суми мінімального внеску або зняття коштів немає.

- Найбільшою перевагою картки "Про запас" є те, що відсотки на такому рахунку нараховують не тільки на внесок, а й на відсотки, нараховані раніше. Це так звана капіталізація відсотків, - продовжує Молчанський.

Ставка за карткою - до 23% у гривні та до 14% у доларах. Тобто якщо покласти на рахунок 1 тис. грн і не знімати їх протягом місяця, на них нарахують 23% річних. Якщо протягом місяця зняти частину коштів, то такі відсотки нарахують на суму, яка залишилася. На решту грошей, які були на рахунку деякий час, а потім була зняті, - 15% річних.

- Відсоткова ставка за карткою "Про запас" - на рівні звичайних піврічних депозитів, - підкреслює Євген. - Але там є певні обмеження щодо термінів та сум зняття і поповнення коштів. Картка "Про запас" таких обмежень не має. Крім того, нею можна розраховуватися у крамницях або сплачувати за послуги і в Україні, і за кордоном.

Банк гарантує, що не зменшить відсоткової ставки протягом року

При безготівкових розрахунках у магазині комісія - 1 грн. За зняття готівки у банкоматі - 0,5% від знятої суми у гривні, але не менше 1 грн. За отримання готівкових доларів або євро - 0,25% від суми.

- Із моменту підписання договору банк гарантує, що не зменшить відсоткової ставки протягом року. Навіть якщо в решти банків вона впаде до 15-18 відсотків річних, наші клієнти будуть отримувати дохід 23 проценти річних, -  наголошує Молчанський.

Власники зарплатних карток можуть написати заяву в бухгалтерії свого підприємства, щоб частина зарплати автоматично перераховувалася на картку "Про запас".

- Це дозволяє зберегти час, адже не треба спочатку знімати кошти, йти в банк і класти їх на інший рахунок.

У травні кількість клієнтів фінустанови, які замовили собі таку картку, зросла вдвічі.

Дізнатися про інші програми банку можна за телефоном безкоштовної гарячої лінії 8 800 309 00 00.

Юлія ГРЕЧКА

Gazeta.ua 2009.06.26