Підсумки ХІІ Щорічного Міжнародного Форуму "РИНОК КАПІТАЛУ УКРАЇНИ-2007"

З успіхом завершився ХІІ Щорічний Міжнародний Форум "РИНОК КАПІТАЛУ УКРАЇНИ-2007", що проходив у Києві 14-15 червня 2007 року.

З успіхом завершився ХІІ Щорічний Міжнародний Форум "РИНОК КАПІТАЛУ УКРАЇНИ-2007", що проходив у Києві 14-15 червня 2007 року, в БМ «Український Дім». Міжнародний Форум «Ринок капіталу України» проводиться  щороку Українським товариством фінансових аналітиків та компанією «Фінансовий Аналітик-Сервіс», починаючи з 1996 року.
Впродовж дванадцяти років свого існування Форум  «Ринок капіталу України» є центральною за масштабами та значимістю подією, що збирає професіоналів інвестиційної діяльності і відображає тенденції розвитку фондового ринку України в контексті розвитку міжнародних ринків капіталу .

Щороку в Форумі приймають участь топ-менеджери великих українських та російських корпорацій, банків, відомі фінансисти, інвестори, керівники впливових європейських організацій, члени українського уряду, парламентарії, керівники Національного Банку України, Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Фонду державного майна України та інших органів влади.

І цей раз не став виключенням, так в роботі Форуму взяли участь більш ніж 120 чоловік.
За роки проведення Форуму в ньому взяли участь більше 3 000 чоловік.

В рамках 12 Форуму, що відбувся під загальною темою «Прогнози та успішні інвестиційні стратегії», пройшли три конференції:
 -   Український фондовий ринок: нові інвестиційні можливості та стратегії успіху.
 -   Прямі приватні інвестиції: можливості для успішних угод в Україні.
 -   Залучення капіталу в Український «девелопмент».

Як видно з теми самого Форуму і тем конференцій, учасники розглянули найгарячіші на сьогоднішній день питання. Лейтмотивом усіх виступів був загальний оптимізм, що підтверджувався бурхливим зростанням фондового ринку України та позитивними тенденціями в економіці України вцілому. Однак учасники також  загострювали увагу на невирішених питаннях, окреслювали та пропонували шляхи їх вирішення. Це стосувалось проблем з рейтингуванням та існуючим монополізмом у цій сфері, відсутністю в учасників стратегії на випадок падіння фондового ринку, тощо.

ВАТ АБ «Укргазбанк», як Генеральний спонсор форуму підготував інформаційний стенд та матеріали, які висвітлювали діяльність банку на ринку капіталу України, інформували про нові інвестиційні продукти банку, а також про роботу банку вцілому. З привітанням та промовою від імені ВАТ АБ «Укргазбанк» виступив незалежний член Спостережної Ради банку Полунєєв Ю.В., який підкреслив важливість Форуму та побажав усім учасникам плідної праці.

В рамках Форуму  було зроблено дві доповіді про нові інвестиційні продукти та можливості їх використання. Зокрема, вперше в Україні ВАТ АБ «Укргазбанк» запропонував свої послуги з випуску іпотечних облігацій, в т.ч. послуги керівника іпотечним покриттям.

Участь ВАТ АБ «Укргазбанк» в цьому Форумі в ролі Генерального спонсора стає традицією, оскільки минулого року банк також виступив в цій якості. Для банку бути спонсором і брати участь в цьому знаковому для України заході не тільки вдалий піар-хід, але це також й прагнення сприяти розвитку фінансових ринків для загального прогресу економіки, що відповідає соціальній спрямованості місії та стратегії ВАТ АБ «Укргазбанк».

19.06.2007