На Форексі гарна погода

Перший тиждень листопада видався надзвичайно багатим на вихід важливих економічних даних, що сигналізують про зміну макроекономічної ситуації в країнах G7.

4 листопада на засіданні Федеральної комісії з операцій на відкритому ринку (FOMC) ключова процентна ставка була залишена без змін – на рівні 0,25%.

5 листопада Центробанки Великобританії і Єврозони також залишили ключові процентні ставки без змін – 0,5% і 1% відповідно.

Фахівці центру маржінальної торгівлі Укргазбанку відзначають, що це свідчить про те, що макроекономічна ситуація не робить значних поліпшень або погіршень, а низький рівень ставок говорить про те, що кінець рецесії ще не настав і економіка потребує додаткового стимулювання.

Також, на думку аналітиків провідних світових банків, в ухваленні рішення про підвищення ставок Центробанки країн G7 орієнтуватимуться на США.

Закриває тиждень головна подія місяця – сьогодні, 6 листопада, відбудеться вихід даних по безробіттю в США (Unemployment rate) і по доходах, отриманих в несільськогосподарському секторі (Non-farm payrolls). Ці дані є первинною інформацією, від якої залежить загальна картина економічного стану США. Згідно з прогнозами, падіння рівня доходів у несільськогосподарському секторі уповільнюється (попереднє значення -263 000, прогнозне -175 000), а рівень безробіття, за прогнозами, збільшиться з 9,8% до 9,9%.

Суперечливі дані сприяють успішній торгівлі на ринку Форекс, не пропустіть.

06.11.2009