Шановні акціонери Публічного акціонерного товариства акціонерного банку «Укргазбанк»!

Наглядова рада Публічного акціонерного товариства акціонерного банку «Укргазбанк» (місцезнаходження якого – 03087, м. Київ, вул. Єреванська, 1) (далі – АБ «Укргазбанк»), повідомляє, що на вимогу акціонерів, які володіють більш ніж 5% простих іменних акцій АБ «Укргазбанк», порядок денний позачергових загальних зборів акціонерів АБ «Укргазбанк», які відбудуться 30 листопада 2009 року (далі – Загальні Збори), доповнюється такими питаннями:

1. Про встановлення кількісного складу та обрання Лічильної комісії АБ «Укргазбанк».
  2. Про обрання секретаря позачергових загальних зборів акціонерів АБ «Укргазбанк».
  3. Про затвердження Програми фінансового оздоровлення АБ «Укргазбанк» у новій редакції.
  4. Про збільшення статутного капіталу АБ «Укргазбанк» шляхом збільшення кількості акцій існуючої номінальної вартості за рахунок додаткових внесків.
  5. Про здійснення закритого (приватного) розміщення акцій АБ «Укргазбанк», затвердження протоколу рішення про закрите (приватне) розміщення акцій АБ «Укргазбанк».
  6. Про визначення органу АБ «Укргазбанк», уповноваженого вчиняти передбачені чинним законодавством дії, пов’язані із збільшенням статутного капіталу АБ «Укргазбанк» шляхом закритого (приватного) розміщення акцій.
  7. Про дострокове припинення повноважень Голови та членів Ревізійної комісії АБ «Укргазбанк».
  8. Про обрання Голови та членів Ревізійної комісії АБ «Укргазбанк».
  9. Про затвердження умов цивільно-правових договорів, що укладатимуться з Головою та членами Ревізійної комісії АБ «Укргазбанк», та встановлення розміру винагороди Голови та членів Ревізійної комісії АБ «Укргазбанк».
  10. Про призначення особи, яка має підписати від імені АБ «Укргазбанк» цивільно-правові договори, що укладатимуться з Головою та членами Ревізійної комісії АБ «Укргазбанк».
  11. Про передавання повноважень Лічильної комісії АБ «Укргазбанк» незалежному реєстратору ТОВ «Реєстратор-капітал» та затвердження умов відповідного договору з ТОВ «Реєстратор-капітал».

Збільшення статутного капіталу АБ «Укргазбанк» здійснюється у відповідності із Законом України «Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України» від 31 жовтня 2008 року №639-VІ, Спеціальним порядком здійснення заходів щодо фінансового оздоровлення банків, затвердженим постановою Правління НБУ від 01 грудня 2008 року №405 (у редакції постанови Правління НБУ від 16 квітня 2009 року №225).
Збільшення статутного капіталу АБ «Укргазбанк» здійснюється шляхом додаткового випуску акцій існуючої номінальної вартості з метою забезпечення ефективної фінансової та операційної діяльності АБ «Укргазбанк» на належному рівні.
Мінімальний розмір збільшення статутного капіталу – 1 900 млн.грн., шляхом закритого (приватного) розміщення 1 900 000 000 (один мільярд дев’ятсот мільйонів) штук іменних простих акцій загальною номінальною вартістю 1 900 000 000,00 (один мільярд дев’ятсот мільйонів) гривень, номінальна вартість кожної акції – 1 (одна) гривня. Форма існування акцій: документарна.
Акціонери банку користуються переважним правом на придбання акцій АБ «Укргазбанк» нового випуску протягом першого етапу закритого (приватного) розміщення.
Власники акцій не несуть збитків, пов’язаних із збільшенням статутного капіталу АБ «Укргазбанк».
Заплановані строки закритого (приватного) розміщення акцій: з 14.12.2009 року по 25.12.2009 року включно.
Проект змін до Статуту АБ «Укргазбанк», пов’язаних із збільшенням статутного капіталу:
Пункт 5.2 розділу 5 Статуту АБ «Укргазбанк» викласти у такій редакції:
«5.2. Статутний капітал Банку становить 5 700 000 000 (п’ять мільярдів сімсот мільйонів) гривень і сформований за рахунок власних коштів акціонерів, одержаних від реалізації 477 078 штук акцій іменних привілейованих (що становить 0,0084 % від розміру статутного капіталу) та 5 699 522 922 штук акцій іменних простих (що становить 99,9916 % від розміру статутного капіталу) номінальною вартістю 1 (одна) гривня.»

Наглядова рада АБ «Укргазбанк»

18.11.2009