Укргазбанк розпочав обслуговування чіпових карт MasterCard.

ВАТ АБ “Укргазбанк” пройшов сертифікацію термінального устаткування (пос-терминали та банкомати) у міжнародній платіжній системі MasterCard Int. та розпочав еквайрінг чіп-карт даної платіжної системи. В даний момент у пунктах торгово-сервісної мережі, обладнаних терміналами “Укргазбанка”, щодня виконуються операції покупок, проведені з використанням чіп-карт інших банків.

Сертифікація еквайрінгової мережі банку була виконана відповідно до останніх вимог міжнародної платіжної системи (Full Grade) на базі міжбанківського процесінгового центра Укркарт, який обслуговує транзакции не тільки “Укргазбанка”, але і цілого ряду інших банків, що є членами платіжної системи Укркарт. В якості термінального устаткування були використані пос-терминали марки SAGEM та банкомати марки NCR. На наступних етапах розвитку “Укргазбанк” розглядає можливість виконання сертифікації термінального устаткування компаній VERIFONE і DIEBOLD.

В даний момент устаткування “Укргазбанка” проходить модернізацію програмного забезпечення і до кінця другого кварталу 2005р. термінальна мережа банку по всій території України буде цілком готова до обслуговування чіп-карт системи MasterCard. Нагадаємо, що сертифікація термінального устаткування “Укргазбанка” по обслуговуванню чіп-карт МПС Visa була виконана в березні 2005р.

Перехід банку на обслуговування карт міжнародної платіжної системи MasterCard Int. за чіп-технологією дозволить істотно мінімізувати ризики здійснення шахрайських операцій, а також вийти на принципово новий рівень обслуговування  платіжних карт.

Довідка. ВАТ АБ “Укргазбанк” є принциповим членом платіжних систем Visa і MasterCard, забезпечує участь 9-ти українських банків у системі MasterCard і 7-ми банків у системі VISA. “Укргазбанк” обслуговує більш 200 000 карткових рахунків, більш 600 підприємств і організацій використовують картки банку для розрахунків. Регіональна мережа нараховує 20 філій і 78 відділень банку. Термінальна мережа “Укргазбанка” і банків-партнерів нараховує більш 1081 банкоматів і POS-терміналів.

21.04.2005