Укргазбанк розпочав випуск та обслуговування чіпових карт Visa

ВАТ АБ “Укргазбанк” пройшов сертифікацію в міжнародній платіжній системі Visa International і одержав дозвіл на емісію та еквайринг чіповых карт міжнародної платіжної системи Visa (включаючи видачу готівки через банківські POS-термінали і банкомати).

Сертифікація эквайринговой мережі банку була виконана згідно з останніми вимогами міжнародної платіжної системи (Full Grade). В даний момент термінальне устаткування ВАТ АБ “Укргазбанк”,  встановлене в м. Києві, пройшло апаратну і програмну модернізацію і вже виконує обслуговування чіповых карт інших банків. Модернізацію іншого термінального устаткування планується завершити в другому кварталі 2005 р. Також у рамках виконаного даного проекту був сертифікований міжбанківський процессинговый центр Укркарт, що обслуговує транзакции не тільки ВАТ АБ “Укргазбанк”, але і ряду банків, яким він надає спонсорську підтримку.

Крім того, банком було створено і сертифіковане в платіжній системі власне персонализационное бюро, що дозволяє випускати чіп-карты як для клієнтів ВАТ АБ “Укргазбанк”, так і для банків-партнерів, що одержали асоціативне членство в Visa під  спонсорством “Укргазбанка”. За рахунок використання власного персонализационного бюро, розміщеного на території банку, терміни виготовлення чіповых карт не відрізняються від термінів виготовлення карт з магнітною смугою, і можуть складати до 2 годин.

“У даному випадку мова йде не просто про запуск чіпового проекту ще одним українським банком, а про створення в Україні справжнього центру експертизи в області чіп-технологій. Завдяки зусиллям “Укргазбанка”, чіп став доступним не тільки для флагманів українського карткового ринку, але і для цілого ряду менш великих банків, що є важливим кроком на шляху до масового впровадження  чіповых карт у нашій країні”, – відзначив Сергій Равняго, глава представництва Visa International в Україні.

Перехід банку банку на чіпові технології дозволить мінімізувати ризики здійснення шахрайських операцій по картках, а також вийти на принципово новий рівень обслуговування клієнтів банку. На сьогоднішній день, крім “Укргазбанка, усього три українських банки одержали дозвіл на обслуговування чіповых карт. У найближчому майбутньому банк планує емітувати порядку 40 тис. чіповых карт, що містять як стандартні фінансові послуги, так і ряд додаткових можливостей соціального, паливного, страхового і накопичувально-дисконтного характеру.

Укргазбанк” буде випускати карти з використанням чіповых технологій на основі всіх базових продуктів платіжної системи VISA: Visa Electron, Visa Classic і Visa Gold.

Довідка Укргазбанк” - один з лідерів ринку платіжних карт України. «Укргазбанк» є принциповим членом платіжних систем Visa і MasterCard, забезпечує участь 9-ти українських банків у системі MasterCard Int. і 7-ми банків у системі VISA Int. “Укргазбанк” обслуговує більш 180 тисяч карткових рахунків, більш 600 підприємств і організацій використовують картки банку для розрахунків. Регіональна мережа нараховує 20 філій і 77 відділень банку по всієї територии України. Мережа “Укргазбанка” і банків-партнерів, нараховує більш 450 банкоматів і 500 POS-терміналів.

ВАТ АБ «Укргазбанк» працює на ринку банківських послуг з 1993 року. “Укргазбанк” входить у число великих банків по класифікації НБУ, за станом на 01.01.2005 розмір чистих активів банку складав 1,473 млрд. грн., кредитно-інвестиційний портфель – більш ніж 1,131 млрд. гривень. Регулятивний капітал банку – 199 млн.грн. За підсумками 2004 року банком був отриманий прибуток у розмірі 12,16 млн. гривень. «Укргазбанк» обслуговує більш 220 тис. клієнтів – юридичних  і фізичних осіб. Для одержання більш детальної  інформації про «Укргазбанке», Ви можете відвідати интернет-сайт банку: www.ukrgasbank.com

31.03.2005