УКРГАЗБАНК та ТОВ «Котлотурбопром» впроваджуватимуть «зелені» технології на українських енергетичних підприємствах

УКРГАЗБАНК та провідний український виробник нового котлотурбінного обладнання підприємство «Котлотурбопром» корпорації «Маст-Іпра» підписали договір про співпрацю у реалізації спільних проектів і програм з розвитку енергозбереження, енергоефективності та «зеленої» енергетики.

Директор ЕКО-департаменту УКРГАЗБАНКУ Родіон Морозов наголосив, що співпраця Банку і підприємства задовольнить потреби енергетичних підприємств України у модернізації теплотехнічного обладнання, оновленні парку енергогенеруючого обладнання ТЕС і ТЕЦ України та дозволить значно скоротити викиди CO2 у довкілля.

«Харківське підприємство вже довгий час надає комплекс послуг з розробки, виготовлення і постачання котельного обладнання, а також виконує роботи з реконструкції теплових електростанцій, ТЕЦ і об’єктів енергопостачання промислових підприємств. У свою чергу, УКРГАЗБАНК як ЕКО-банк докладає максимум зусиль для легкого і вигідного переходу українських підприємств на сучасне, більш енергоефективне, екологічне обладнання. У нас вже є досвід реалізації великих проектів. Ми профінансували найбільше металургійне підприємство «Запоріжсталь» на встановлення фільтрів на домни. У результаті викиди СО2 знизилися у місті на 20%. Впевнений, разом з «Котлотурбопром» ми зможемо запропонувати нашим підприємствам вигідні умови для модернізації котельного та турбінного обладнання на рівні світових стандартів, аби скоротити вкрай шкідливі викиди у довкілля. Також впевнений, ми зможемо розширити ринки збуту котельного сучасного обладнання українського виробництва», - зазначив Родіон Морозов на підписанні договору про співпрацю.

Основні напрями співпраці:

• підтримка природоохоронній діяльності;
  • популяризація «зеленого» фінансування;
  • пошук потенційних проектів;
  • вивчення кращих практик у сфері енергоефективності, енергозбереження, «зеленої» енергетики та охорони довкілля;
  • консультаційна підтримка потенційних клієнтів ТОВ «Котлотурбопром» щодо кредитування Банком проектів альтернативної енергетики та ефективне використання природних ресурсів;
  • спільне просування ініціатив щодо внесення  змін до законодавства України, що регулює питання енергоефективності, енергозбереження та «зеленої» енергетики.

Довідка: підприємство ТОВ «Котлотурбопром» успішно працює на енергетичному ринку України і країн СНД з 1998 року. Основний напрям діяльності підприємства – створення нового котлотурбінного обладнання, комплексна модернізація та реконструкція діючого обладнання. «Котлотурбопром» має партнерські взаємини з низкою промислових підприємств України, СНД і Європи, що виробляють енергетичне обладнання, а також з ремонтними та монтажними організаціями, що спеціалізуються на ремонті енергетичного обладнання.

06.04.2018