Укргазбанк на круглому столі в Криму обговорив «Доступне житло»

25 жовтня директор Кримської республіканської дирекції Укргазбанку Оксана Доброрез взяла участь у круглому столі та прес-конференції «Соціальна програма «Доступне житло»: проміжні підсумки та перспективи реалізації».

У ході обговорення Оксана Доброрез поділилася результатами Укргазбанку в реалізації соціальної програми «Доступне житло» в Криму:

dobrorez.jpg«Основні технічні питання щодо реалізації програми вирішені як на рівні Мінрегіонбуду, так і фірм-забудовників. Ми більш ніж задоволені співпрацею з усіма партнерами, хоча і вибираємо найбільш надійні будівельні компанії. Головне на порядку денному сьогодні – це поінформованість населення. Багато хто, нажаль, не розуміє суті програми пільгового кредитування. А більшість потенційних позичальників просто не вірить у те, що таке може бути здійснено на практиці. Не дивно, що відразу після проведення круглого столу наших кредитних менеджерів ще довго не відпускали журналісти, для яких реалізація програми, як виявилося, була не лише професійним інтересом. Одним словом, питання сьогодні не стільки в ресурсах реалізації програми, скільки в довірі населення до банків і банківської іпотеки зокрема».

В обговоренні програми також взяли участь голова Республіканського комітету АР Крим з будівництва та архітектури Андрій Ляшевський, директор регіонального управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву в АР Крим Сергій Ганночка та начальник відділу продажів ТОВ «НордСервіс Шипінг» Ірина Ізотова.

Також, 24 жовтня відбулося урочисте вручення ключів від 15-ти нових квартир кримчанам – учасникам програми «Доступне житло». Від імені Голови Ради міністрів Криму Анатолія Могильова новоселів привітала заступник Голови Ради міністрів – керівник апарату Ради міністрів Автономної Республіки Крим Ольга Удовіна.

Нагадаємо, згідно з умовами програми «Доступне житло під 3%», Укргазбанк видає пільгові іпотечні кредити строком на 15 років, за якими позичальник сплачує щомісяця з розрахунку 3% річних, тоді як Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву або місцеві розпорядники бюджетних коштів щомісяця компенсують банку частину ставки за кредитом з розрахунку 13% річних. Погашення кредиту позичальником і компенсаційна виплата на банківський рахунок, згідно з правилами, введеними з 26.07.12, здійснюються синхронно. На поточний момент жителі Криму отримали від Укргазбанку 47 пільгових іпотек на загальну суму понад 10 млн грн.

26.10.2012