У Рівному відбулася Школа фандрейзингу в рамках всеукраїнської благодійної ініціативи Укргазбанку «Банк добрих справ»

10-11 березня в Рівному відбулася Школа фандрейзингу для фондів-переможців конкурсу «Врятуємо добру людину» в рамках всеукраїнської благодійної ініціативи Укргазбанку «Банк добрих справ». Представники благодійних фондів з 24 областей України обмінялися досвідом залучення ресурсів, обговорили законодавчі засади доброчинності, а також здобули практичних навичок проведення кампаній зі збору коштів.

У рамках тренінгу учасники провели власну практичну кампанію зі збору коштів на порятунок життя онкохворої дівчинки з м. Рівне. Усього за півгодини представники фондів спільними зусиллями зібрали понад 2 600 грн.

Як повідомила директор департаменту інформаційної політики, маркетингу та реклами Укргазбанку Ірина Брицька, «Ми маємо намір побудувати діючу систему ефективної допомоги людям, показати нужденним правильний, доступний і цивілізований спосіб благодійності. У перспективі ми плануємо залучити до нашої ініціативи все більше фондів. Наша місія, як соціально-відповідального банку – турбота й підтримка українців. Ми прикладемо всі зусилля, щоб врятувати життя якомога більшої кількості людей».

Фонди-учасники відповідатимуть за збір коштів на порятунок життів і здоров'я нужденних людей шляхом реалізації низки соціальних проектів. Кожен фонд надаватиме регулярний звіт про проведені кампанії та зібрані кошти. Діяльність фондів буде максимально прозорою – усі зібрані кошти, реалізовані проекти та вся додаткова інформація про поточні та завершені акції буде публікуватися на спеціальному сайті програми.

14.03.2013