Німецькі інвестори зацікавлені новими проектами альтернативної енергетики в Україні

УКРГАЗБАНК готовий до співпраці з німецькими інвесторами, які зацікавлені у розвитку виробництва «чистої» енергетики в Україні. Про це наголосив заступник Голови Правління УКРГАЗБАНКУ Євген Мецгер на конференції «Можливості фінансування в Україні» у період Українського Тижня «Розгляд сучасності та майбутнього України» в Берліні.

За словами Євгена Мецгера, міжнародні фінансові інститути, такі як ЄБРР та IFC розширюють свою діяльність в Україні, крім того, стабільне зростання демонструє інтерес до нових проектів у відновлюваній енергетиці.

«Безперечно, це свідчить про відродження інтересу до України. УКРГАЗБАНК, як провідний ЕКО-банк країни, готовий надавати всіляку підтримку німецьким інвесторам, які сприяють розвитку альтернативної енергетики. Сьогодні кожен третій мегават підключаються потужностей по «зеленому» тарифу в Україні створено за участю УКРГАЗБАНКУ. Якщо говорити про потужність всіх об’єктів з відновлюваної енергії, створених за участю нашого банку, то це близько 900 ГВт*год на рік – стільки електроенергії споживає в рік таке місто, як Миколаїв. З початку реалізації нового напряму діяльності, завдяки еко-кредитам українським підприємствам вже вдалося досягти економії у 722 млн грн та скорочення викидів CO2 майже 793 тисяч тонн. Ми вже співпрацюємо з американськими та скандинавськими інвесторами. Сподіваємося і на плідну співпрацю з німецькими», - зазначив заступник Голови Правління УКРГАЗБАНКУ.

Міжнародні експерти Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) наголосили на позитивному розвитку зовнішньої торгівлі з ЄС та Німеччиною та зазначили, що німецькі компанії, зокрема виробники сільськогосподарської техніки, позитивно оцінюють їх продажі.

Тиждень України був ініціативою GIZ та Посольства України в Німеччині.

Довідка: GIZ підтримує Україну за дорученням Федерального уряду Німеччини на шляху демократичних перетворень з 1993 року.  Наразі понад 350 національних та іноземних фахівців представляють GIZ орієнтовно у 20 населених пунктах України.

GIZ діє в Україні за дорученням п`яти німецьких міністерств, Європейського Союзу (ЄС), а також урядів Великої Британії та Швейцарії.

21.03.2018