УКРГАЗБАНК у ТОП-10 кращих банків для аграріїв

УКРГАЗБАНК у ТОП-10 найкращих банків України з найпривабливішими умовами кредитування та підтримки аграрного сектору за спільним рейтингом журналу Landlord та аудиторсько-консалтингової компанії Kreston GCG.

За висновками експертів рейтингу УКРГАЗБАНК бере активну участь у державних програмах підтримки АПК. У загальному кредитному портфелі на частку агросектора припадає близько 30%.

Експерти наголосили на активній підтримці УКРГАЗБАНКУ державних програм підтримки аграріїв – кредити для фермерських господарств під 1% річних. Також Банк компенсує вартість сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва, підтримує тваринництво з можливістю кредитування під 3% річних. Крім того, УКРГАЗБАНК надає еко-кредити, бере участь у глобальних програмах торгового фінансування, кредитує купівлю білоруської сільгосптехніки та устаткування.

Серед клієнтів Банку є представники великого, середнього та малого бізнесу. Найбільшу кількість клієнтів у корпоративному сегменті сьогодні УКРГАЗБАНК має у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській, Чернігівській та Чернівецькій областях.

Автори рейтингу до найбільш значущих критеріїв відносили: розмір річної відсоткової ставки за користування кредитом, необхідність передачі у заставу майна при отриманні кредиту, кількість документів, які повинен надати банку потенційний позичальник, наявність у банку обмежень/переваг щодо профілю діяльності агроклієнта та його регіональної представленості, площі оброблюваної землі.

У дослідженні брали участь банки, що входять до топу різних рейтингів: за розмірами активів, за стійкістю (рейтинг Мінфіну), надійністю («Форіншурера»), а також активно позиціонують себе як такі, що працюють з агросектором.

Детальніше про рейтинг

Нагадаємо, у 2018 році УКРГАЗБАНК вже став лідером з «Цільового кредитування для МСБ». Також УКРГАЗБАНК став найстійкішим серед державних банків України  за рейтингом другого кварталу 2018 року фінансового видання Мінфін.

09.10.2018