Перший доступний кредит «5-7-9%» з портфельною держгарантією

УКРГАЗБАНК видав перший в Україні кредит, що забезпечений портфельною гарантією від держави.

Наш позичальник – підприємець з Чернівецької області вже понад 10 років займається виробництвом та продажом дерев’яних деталей для меблів з буку, більше 90% його продукції експортується. Підприємство отримало кредит у розмірі 1,5 млн грн строком на 2 роки для розширення свого виробництва.

Портфельна гарантія – новий інструмент, який частково вирішує питання щодо недостатності забезпечення за кредитами, що надаються суб’єктам господарювання – резидентам України. До речі, це новий інструмент не лише для бізнесу, а для нашої країни загалом. Таким чином держава гарантуватиме до 70% за кожним окремим кредитом, який суб’єкт господарювання отримує в банку.

Хто може отримати таку гарантію?

• Гарантію може отримати ФОП або юридична особа, зареєстрована на території України, засновники та кінцеві бенефіціари якої є резидентами. Фізична особа підприємець або юридична особа повинна бути суб’єктом мікропідприємництва, малого та/або середнього підприємництва, який веде свою господарську діяльність більше 12 місяців.

Наразі УКРГАЗБАНК видав понад 1 тисячу кредитів «5-7-9» на суму 1,6 млрд грн.

11.02.2021