У 2023 році портфель проєктів сталого розвитку УКРГАЗБАНКУ зріс на 550 млн грн

У 2023 році портфель проєктів сталого розвитку УКРГАЗБАНКУ зріс на 550 млн грн. Найбільше коштів спрямовано на підтримку місцевих громад двох українських міст – 520 млн грн. Залучені міськими радами кошти спрямовуються на розвиток муніципальної медицини, реконструкцію об'єктів критичної інфраструктури, енергоефективну модернізацію закладів освіти.

Також банк профінансував проєкти енергоефективної модернізації сільськогосподарської техніки на суму понад 20 млн грн. Ще майже 9 млн грн було залучено клієнтами банку на придбання та встановлення сонячних електростанцій та генераторів задля зниження споживання електроенергії та забезпечення безперервності діяльності бізнесу.

Загалом з 2016 року банком реалізовано понад 900 великих проєктів сталого розвитку, завдяки яким шкідливі викиди СО2 зменшуються на 1,6 млн тонн щорічно.

УКРГАЗБАНК одним з перших банків в Україні став використовувати у своїй діяльності міжнародні екологічні, соціальні і управлінські стандарти (environmental, social and governance, ESG). Як банк сталого розвитку ми, серед іншого, фінансово підтримуємо:

• проєкти, спрямовані на скорочення викидів СО2, в тому числі відновлювальну енергетику та енергоефективну модернізацію бізнесу;
  • сталі аграрні проєкти, націлені на зміцнення продовольчої безпеки та мінімізацію ризиків виникнення голоду;
  • проєкти захисту навколишнього середовища;
  • проєкти сталого розвитку українських міст та громад.

14.04.2023