Укргазбанк підтримує енергетичну стійкість України

Нещодавно Укргазбанк доєднався до Меморандуму щодо кредитування проєктів з відновлення енергетичної інфраструктури. Адже банк з початку повномасштабного вторгнення всебічно підтримує енергетичний сектор України.

Підписання Меморандуму відкриває нові можливості для співпраці з українськими підприємствами всіх розмірів – від мікро- та малих до середнього та великого бізнесу.

Укргазбанк має багаторічний досвід у фінансуванні енергоринку та відновлюваної енергетики, тож розуміє сучасні потреби бізнесу. Саме тому банк зосередився на фінансуванні трьох ключових напрямів:

• Енергогенерація: фінансування розвитку розподіленої генерації на базі відновлюваних джерел енергії (сонячні та вітрові електростанції).
  • Енергонезалежність: фінансування проєктів з енергозбереження та модернізації енергетичного обладнання, що сприятиме підвищенню власної енергогенеруючої потужності.
  • Енергоефективність: напрям фінансування, що сприятиме зниженню споживання енергоресурсів та зменшенню витрат для підприємств завдяки впровадженню енергоефективних технологій та рішень.

Підприємства можуть скористатись інвестиційними кредитами в Укргазбанку, сума яких залежить від сегмента бізнесу. Згідно з Доповненням до Меморандуму, базова ставка кредитування становить 13,5% річних (або UIRD3M + 0,5%) на перший рік фінансування. Починаючи з другого року, ставка буде плаваючою і не перевищуватиме UIRD12M + 3%.

Строк кредитування – до 7 років.

Загалом для посилення енергонезалежності бізнесу Укргазбанк пропонує клієнтам наступні кредитні програми:

• державну «Доступні кредити 5-7-9%»;
  • програму «Додай енергії твоєму бізнесу», яка реалізується Фондом розвитку підприємництва (ФРП) за підтримки уряду Німеччини та за фінансової підтримки Німецького банку розвитку KfW, Європейського Союзу в межах ініціативи EU4Business;
  • програму ЄБРР з розподілу портфельного ризику, яка передбачає спрощені вимоги до застави та за якою для клієнтів МСП також існує можливість отримання кешбеку;
  • програму з UNIDO. Фонд Гарантування Кредитів для підтримки енергоефективності та систем енергоменеджменту з можливістю фінансування без застави.

08.07.2024