Прибуток Укргазбанку за перше півріччя 2024 року склав 3,3 млрд грн

За результатами роботи у першому півріччі 2024 року Укргазбанк отримав 3,3 млрд грн чистого прибутку, що на 1,4 млрд грн більше показника чистого прибутку банку за весь 2023 рік. Це свідчить про стабільну роботу банку в умовах воєнного часу.

Завдяки виваженій політиці банку щодо управління активами та зобов'язаннями:

• рентабельність балансового капіталу склала 48,3%*;
  • рентабельність активів склала 3,8%*;
  • чиста процентна маржа склала 6,17%*;
  • показник CIR (відношення операційних витрат до операційних доходів) склав 43,2%.
  • показник достатності регулятивного капіталу склав 16,2% (за даними файлу 02Х статистичної звітності).

За даними НБУ станом на 01.06.2024 р. Укргазбанк посідає:

• 3-тє місце за розміром чистого кредитного портфеля юридичних осіб (57,9 млрд грн);
  • 4-тє місце за розміром коштів юридичних осіб (125,4 млрд грн);
  • 5-те місце за розміром чистих активів  (185,4 млрд грн)

У 2024 році Укргазбанк продовжує надавати підтримку підприємствам стратегічних галузей економіки, впроваджує нові продукти та програми для клієнтів, розвиває іпотечне кредитування єОселя.

Особливу увагу банк приділяє підтримці енергетичної стійкості клієнтів усіх сегментів. З початку 2024 року Укргазбанк надав бізнесу інвестиційних кредитів на енергетичні проєкти на загальну суму 400 млн грн, у т.ч. на встановлення сонячних електростанцій та когенераційних установок (35 проєктів загальною потужністю 21 МВт). Також активно фінансувались проєкти бізнесу з енергоефективної модернізації на загальну суму понад 250 млн грн.

Банк запустив для громадян власну програму «ЕнергоНезалежний» кредит для придбання широкого переліку енергетичного обладнання для квартир та приватних будинків, а також державну пільгову програму для придбання сонячних або вітрових гібридних систем енергопостачання для приватних будинків.

З початку 2024 року на благодійні проєкти спрямовано понад 33,7 млн грн, з яких 27 млн грн перераховано на підтримку Національного реабілітаційного центру НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). Ще 6,4 млн грн спрямовано на підтримку ЗСУ.

*приведено до річного значення

01.08.2024