За програмою «Додай енергії твоєму бізнесу» Укргазбанк надав українським підприємцям кредитів на суму 100 млн грн

Про можливості фінансування енергоефективних рішень для малого бізнесу України за програмою «Додай енергії твоєму бізнесу» йшлося під час практичного семінару «Енергоефективність: готові рішення та доступне фінансування для розвитку бізнесу», що відбувся сьогодні, 11 квітня, в прес-центрі «Укрінформ».

«Для України в умовах війни надзвичайно важливо збереження фінансової стабільності та стимулювання економічного зростання у найближчій перспективі. Тому Мінфін продовжує розвивати програми для зростання бізнесу та залучати до цього процесу допомогу міжнародних партнерів. Однією з таких програм є «Додай енергії твоєму бізнесу», яка у поєднанні з іншими програмами, передусім, «Доступні кредити 5-7-9-%», дозволяє отримати пільгове кредитування навіть за нульовою* ставкою. Сьогоднішній семінар буде корисним для малих і середніх підприємств різних галузей виробництва чи послуг, які шукають доступного фінансування для переходу на якісно новий рівень ведення бізнесу, виходу на нові ринки збуту, у тому числі іноземні. Саме розвиток енергоефективності та енерговідновлення виробничих процесів дозволить посилити конкурентоспроможність в умовах повномасштабної агресії росії та наміру ворога знищувати енергетичну інфраструктуру України», – зазначив заступник Міністра фінансів України з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Він також висловив вдячність міжнародним партнерам за незмінну підтримку України. Зокрема, програма «Додай енергії твоєму бізнесу» фінансується за рахунок позики Уряду Німеччини на суму 7 млн євро, наданої Міністерству фінансів України через Німецький банк розвитку KfW, та за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Від Укргазбанку, який є уповноваженим банком програми та вже надав бізнесу кредитів за програмою на суму 100 млн грн, в семінарі брали участь директор департаменту сталого банкінгу Олексій Савін та заступник директора департаменту малого та середнього бізнесу Микола АлфьоровОлексій Савін розповів про переваги Укргазбанку як банку сталого розвитку в реалізації програми «Додай енергії твоєму бізнесу» та найкращі енергоефективні рішення, які бізнес може впровадити за допомогою банку. Особливу зацікавленість в аудиторії викликала презентація вже реалізованих кейсів клієнтів Укргазбанку. Микола Алфьоров розповів про умови отримання кредиту в банку.

«Програма "Додай енергії твоєму бізнесу" є дієвим інструментом підтримки українських підприємств у складних умовах воєнного часу. Впровадження енергоефективних рішень не лише економить ресурси та кошти підприємств, а й сприяє значному внеску в збереження довкілля. За рахунок поєднання з іншими фінансовими інструментами клієнти мають можливість залучити кредитування за пільговою відсотковою ставкою та отримати грантову підтримку», – зазначив Олексій Савін.

Програма реалізується Фондом розвитку підприємництва (ФРП), який має великий досвід реалізації програм підтримки підприємництва ще починаючи з «ковідних» часів.

«Програма «Додай енергії твоєму бізнесу» надає представникам малого бізнесу не лише фінансову підтримку у вигляді доступного гривневого кредитування, яке може поєднуватись з грантовими програмами компенсації частини інвестиційних витрат, а також і консультаційну підтримку, метою якої є навчання МСП можливостям енергоефективного виробництва продукції чи надання послуг, про що, власне, і йдеться на нашому практичному семінарі», – повідомив Голова Правління ФРП Андрій Гапон під час свого виступу.

Запис відеотрансляції семінару можна переглянути за посиланням

Київська ОВА повністю відшкодовує бізнесу Київської області сплачену процентну ставку до 0% річних за кредитами в Укргазбанку

11.04.2024